top of page

Workshops

Wanneer wij ergens demonstreren, worden er altijd drie vragen gesteld. Allereerst “Wanneer ik glas snij, breekt het altijd ergens anders; hoe komt dat?”, “Wat is het verschil tussen glas in lood en Tiffany” en “Hoe komen jullie aan al die verschillende kleuren glas? Onderstaande geeft antwoord op deze vragen.

 

Schipper-Doorzichtig geeft ook de mogelijkheid zelf kennis te maken met deze bijzondere glastechnieken, door het volgen van een ééndaagse cursus. Dit kan op twee manieren:

  1. Een cursus glas in lood of Tiffany bij ons thuis. Wij hebben ruimte voor maximaal 3 personen per cursusdag, die kunnen kiezen voor glas in lood of Tiffany. In beide gevallen wordt een raampje/een object gemaakt van ongeveer A4-formaat. Wij hebben daarvoor voorbeelden beschikbaar, maar ook een eigen ontwerp (mits maakbaar en haalbaar in één dag) behoort tot de mogelijkheden.

  2. Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Creative Spirits in Schermerhorn, die enige dagen per seizoen bovenstaande dagcursus aanbiedt. In deze locatie kunnen maximaal 8 personen een dagcursus volgen, onder dezelfde voorwaarden (zie www.creative-spirits.nl).
     

Tijdens de cursus worden de grondbeginselen van glas en lood of Tiffany uitgelegd en wordt het raampje/het object gemaakt: glas snijden en op maat maken, glas slijpen, glas zetten/werken met koperfolie, solderen, patineren (verouderen) en afwerken: het komt allemaal aan de orde. Een leuke, afwisselende dag, waar soms flink moet worden doorgewerkt. Een mooi raampje of object is het eindresultaat. De cursus duurt de hele dag, koffie, thee, lunch en materiaal is inbegrepen.

De prijs is € 80,-- per persoon.

Glas is er in allerlei kleuren en texturen, van blank (venster-)glas tot iedere kleur en textuur die je maar kunt verzinnen. Door diverse kleuren en texturen te gebruiken, kan ieder raam of object een unieke uitstraling krijgen. Glas (en andere benodigdheden, zoals messen, tangen en slijpgereedschap) kopen wij bij “t Glasboetje” in Heiloo (www.glasboetje.nl), waar wij kunnen kiezen uit een ruime sortering glas en ook verder alles kunnen vinden wat we nodig hebben.

bottom of page